Den portugisiska huvudstaden Lissabon drar besökare från hela världen. Det är en stad som kombinerar ganska mycket; sol och värme, kultur, shopping och allt annat som utgör en storstad. Samtidigt är det en vänlig stad i den bemärkelsen att den välkomnar hela familjen, såväl vuxna som barn. Här ses inte barn som något irritationsmoment på restauranger, exempelvis, utan istället som en naturlig del av tillvaron. Denna attityd gör Lissabon till ett intressant resmål för barnfamiljer som söker en kombination av livets goda. Det finns mycket att göra här som intresserar barnen, bland annat ett besök på stadens zoo, eller det stora Oceaniet (ett gigantiskt akvarium) som ligger i ett av Lissabons nyare områden kallat Oriente.

Det finns en mängd olika varianter av boenden i Lissabon och generellt sett kan man säga att prisnivån, precis som allt annat i Portugal, är mycket rimlig. Du kan som besökare hitta ett riktigt fint hotell till en relativt låg peng. Lyxiga hotell finns ganska många i denna huvudstad och flertalet av dessa hittar man förstås i centrala Lissabon, närmare bestämt i området kring stadens paradgata Avenida Liberdade. Här ligger exempelvis Sofitel, Tivoli Liberdade, Heritage med flera. Strax norr om denna huvudgata hittar man Four Seasons, ett av de allra dyraste hotellen i staden som ligger alldeles vid en park.

Hotell finns i alla prisklasser i Lissabon, så det är mycket lätt att hitta något som passar. Dock kan man bo mycket bra till en låg kostnad, utan att för den skull välja ett lyxhotell. De flesta hotellkedjor finns representerade här, som exempelvis Holiday Inn och Ibis. I dessa hotell bor man rent och fräscht utan att behöva betala särskilt mycket. Vissa av hotellen i Lissabon har pool, något som kan kännas lockande efter en varm dag full med sightseeing och shoppande med mera.

Vill man komma närmare kusten kan man istället välja att bo i Cascais eller Estoril, där man kan njuta av härliga bad i Atlanten. Från Cascais kan man enkelt ta sig in till centrala Lissabon med tåg, som går längs med kustlinjen med frekvent trafik. Detta är ett sätt att få det bästa av två världar: storstadsliv i kombination med sköna bad – något som brukar uppskattas av de små och underlätta för de vuxna på resan.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay