Oavsett om du ska åka på en jobbresa och bo på hotell eller om det är en weekend-resa så finns det fördelar med att packa lätt och smart. När du packar smart underlättar du ditt resande. När du ska packa lätt är en kabinväska perfekt att ha. En sådan väska är perfekt när du ska bo på hotell i några nätter. Mindre väskor rymmer oftast allt du behöver för några dagar på resande fot. Det fina med en sådan väska är att du slipper checka in ditt bagage om du ska flyga. Men det är en väldigt smidig väska att ha om du ska åka tåg eller bil också.

Planera packningen

För att du ska kunna hålla nere packningen är det bra att börja planera i god tid vad du ska ta med dig. När du väljer kläder och prylar är det bra att tänka på vart du åker, vad du ska göra och vilken säsong det är. Lägg fram allt som du tror att du behöver och gallra sedan bort saker med eftertanke allt eftersom tills packningen är lagom stor. Om du gillar listor är en packlista perfekt att göra. Planera i förväg vilka kläder du ska ha på dig och hur du kan kombinera de olika plaggen du väljer med varandra. Försök att välja kläder som passar ihop på olika sätt. Om du väljer ut olika nyckelplagg kan du använda dem till olika tillfällen som exempelvis en dag på stan och en finare middag, allt beror på hur du stylar och kombinerar kläderna med varandra. Om du ska på ett spa-hotell en helg behöver du inte ens så mycket kläder med dig.

Använd packpåsar

När du har allt du ska ta med dig är det dags att packa ner det i väskan. Packa det tyngsta längst ner och de lättaste sakerna högst upp. Ett tips är att rulla kläder eller använda speciella packpåsar. När du använder packpåsar kan du hålla ordning i väskan på ett bra sätt. Då minimerar du risken att saker ska tumla runt i väskan. När du ska bo på hotell brukar det finnas tvål och schampo men om du ändå vill ha med dig dina egna produkter är det en fördel att använda reseförpackningar. Om du har laddare och andra sladdar är det en bra idé att rulla ihop dem och förvara dem i en påse.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay