För dig som har tänkt att bege dig ut i världen och resa och har tänkt bo på hotell så finns det några viktiga saker att tänka på och tänkvärda tips att ta till sig. Men det beror på vad man värderar i ett hotell också, och man kan ju inte värdera hotell lika enkelt som man gör när man klickar in på en bilsajt för att värdera en bil. När man bor på hotell så är målet för hotellet att det ska kännas som ett slags hem på resande fot och ge en familjär känsla.

Men så blir det ju inte alltid och det kan bero på olika saker. Antingen har du kanske inte tagit till dig av tipsen för att känna dig som hemma när du bor på ett hotell eller så saknar kanske hotellet den där riktigt mysiga och hemtrevliga känslan. Här är några tips som är värda att tänka på!

Tips nummer ett är att inte snåla utan istället välja ett hotell som du trivs på. Det finns många hotell där ute som har låga priser men att betala lite mer kan vara värt det för att få en god natts sömn och känna sig toppen nästa dag. Annars får man inte ut lika mycket av sin semester.

En viktig sak är att kolla så att hotellet har rum där det finns dusch och toalett på rummet, för annars får man ta del av delad toalett och dusch vilket är vanligt på vandrarhem. Och för den som tycker att det känns okej att stöta på andra när man duschar eller inte har några problem med att det kan bli kö till toaletten när man själv behöver gå så gör det ju inget. Ungdomar brukar oftare hellre bo på vandrarhem och tjäna en hacka medan äldre personer tenderar att inte vilja dela med sig av sitt privata utan vilja kunna uträtta sina behov i fred. Med egen toalett har man även mer privat utrymme när det gäller att ordna med saker som frisyrer eller rakning och liknande. Om man tycker att tiden framför spegeln och att fixa exempelvis frisyren är viktigt kan det alltså vara en fördel att få gott om tid för sånt på egen hand.

Tips nummer två är att man alltid tänker på att checka ut i tid. Om man till exempel har varit ute till klockan fyra och festat på någon gata i Madrid och sover till klockan 13.30 nästa dag så kan man bli debiterad för en natt till. På hotell betalar man för antalet nätter, generellt, så checka ut i god tid från rummet för att slippa behöva betala för en natt extra. Och kolla alltid upp exakt när bryttiden är för hotellet, så att du inte checkar ut för sent för att du fått fel uppfattning om när utcheckningen behöver äga rum. Om du ska checka ut senast 11 men tror att du har till 13.00 på dig och checkar ut 11.30 kan du om hotellet är kinkiga och hårda med regler få betala extra, och det blir ju inte så kul.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay