Att bo på hotell förknippas för merparten av oss som en lyx i vardagen. För andra, exempelvis personer som utför arbeten i andra länder eller städer, är det ett måste man helst vill undvika.

 

Men man kan inte komma ifrån att det är skönt att komma in på ett nystädat hotellrum med en nybäddad säng, snyggt parkettgolv och ett stort badkar som man bara längtar efter att få sjunka ner i.

Ett hotells standard klassificeras oftast mellan en och fem stjärnor där en stjärna är ett hotell med låg standard och fem stjärnor är ett hotell med hög standard. Dock finns det undantag, som till exempel Burj Al Arab i Dubai, som har klassificerats med hela sju stjärnor. Att klassificeras med så många stjärnor är ytterst sällsynt och innebär att man kommer till ett lyxhotell utan dess like.

En hotellövernattning på Burj Al Arab kostar från 14 000 kronor, så det är tyvärr inget en vanlig Medelsvensson har råd med. Ibland kan man dock ha turen att hitta ett bra erbjudande som pressar priset lite grann. Men de som har råd med en vistelse på Burj Al Arab kan njuta av följande lyx:

  • Ett 321 meter högt hotell, som ger en fantastisk utsikt över omgivningarna.
  • Burj Al Arab har inga vanliga rum utan endast sviter. Men även om man bokar den minsta sviten får man tillgång till jacuzzi, egen bar och en stor soffgrupp. Om man har väldigt mycket pengar kan man bo i presidentsviten som kostar cirka 200 000 kronor per natt. Presidentsviten är på hela 780 kvadratmeter och man har då bland annat tillgång till en egen biosalong, en säng som snurrar samt ett badrum i guld.
  • På Burj Al Arab har man tillgång till bastu, modernt gym, inomhuspooler med mera. Dessutom har hotellet givetvis en härlig privat strand.
  • Det finns flera restauranger att välja mellan, bland annat Al Mahara som är en fiskrestaurang med ett enormt akvarium. I akvariet simmar mer än 40 olika fiskarter och samtliga gäster tilldelas ett fönsterbord.

De flesta av oss har inte råd att ens spendera en natt på Burj Al Arab. Men även om man skulle ha råd med det, så är det nog många som prioriterar att lägga 14 000 kronor på andra saker än en hotellnatt. Men om man är i Dubai och ändå vill smaka på lyxen som Burj Al Arab erbjuder, kan man bege sig dit på afternoon tea, till det i jämförelsevis nätta priset av 1300 kronor.

Med tanke på ovanstående, så är en vistelse på Burj Al Arab som gjord för en person som älskar lyx och flärd så länge plånboken tillåter. Vi andra får nog mer se det som en dröm.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay