För den som reser mycket, både i tjänsten och privat, kan det löna sig att bli medlem i en eller flera av alla de hotellkedjor som finns runt om i världen. De allra flesta hotellkedjor erbjuder någon form av medlemskap idag, där villkor och förmåner varierar mycket. Det man ska försäkra sig om är att man verkligen har något för att man blivit medlem. Helst ska man märka av medlemskapet redan från första natten. I det läget har man självklart inte hunnit tjäna ihop till några rabatter eller frinätter, men flera av hotellkedjorna har små extra förmåner till sina medlemmar redan från första stund – det kan gälla små saker som att erbjuda sina gäster en gratis dagstidning om morgnarna (alternativt en kvällstidning senare på dagen). Många erbjuder också sina medlemmar gratis trådlöst internet (WIFI), trots att detta blir något som gästerna förväntar sig vara gratis.

Den stora “vinsten” som kund gör man dock när man reser mycket och använder sig av samma hotellkedja, där så är möjligt (vilket det av naturliga skäl inte alltid är – alla hotell finns inte representerade överallt). Många av hotellkedjorna har ett så kallat nivåprogram, där man efter ett visst antal nätter blir uppgraderad till en högre nivå. Med de olika nivåerna kommer fler förmåner, som uppgraderingar till en högre rumskategori och liknande. I takt med att man börjar samla på sig hotellnätter börjar man också samla poäng, som brukar kunna användas till fria nätter hos de allra flesta kedjor.

Ibland kan man använda sina intjänade poäng till andra saker som exempelvis måltider på antingen hotellet eller hos en restaurangpartner, eller till kemtvätt av kläder. Det är absolut värt att undersöka de olika medlemskap som finns.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay