Att Portugal är ett trevligt land att resa till är det många som anser. Vi nordbor reser fortfarande främst till Spanien, antingen till någon av öarna eller till fastlandet, men det blir allt fler som upptäcker grannlandet med kust mot Atlanten. Inte så konstigt egentligen, eftersom Portugal på flera sätt kan kännas behagligare än Spanien – särskilt när det är sommar. Mycket ligger i närheten till Atlanten, till skillnad från Medelhavet. Det gör att Portugal känns svalare och inte lika hett som Spanien, vilket är mycket uppskattat om sommaren. Med andra ord kan Portugal vara ett vettigare resmål för barnfamiljer. Visst, det är kallare att bada i Atlanten om man jämför med Medelhavet, men styr man kosan mot Algarve har man i alla fall de varmaste havsbaden i landet.

Algarve har länge varit en populär region att turista i och särskilt resenärer från de brittiska öarna ses ofta här. Det är dock inte den största orten Faro som lockar; hit kommer man förvisso med sitt flyg men de flesta väljer att åka vidare till andra delar av regionen. De allra flesta resorts ligger i turistorten Albufeira, en kort bit från flygplatsen. För de som inte vill känna sig fullt så turistiga finns exempelvis den lilla mysiga staden Lagos i väster och Tavira i öster. Tack vare att järnvägen går längs hela Algarvekusten kan man relativt snabbt och enkelt ta sig fram mellan de olika orterna.

Hotell och resorts finns i alla prisklasser. Många barnfamiljer föredrar att bo på ett lägenhetshotell, där man har självhushåll och kan laga sin egen mat (något som drygar ut reskassan avsevärt). Den här typen av boende finns det många av i hela Algarveregionen. Många av dessa lägenhetshotell har egen pool (ibland flera) och lägenheterna har vanligen någon form av balkong eller terrass där man som gäst kan sitta och ha det skönt om kvällarna. Vanliga hotell finns också i trakten, trots att detta inte är lika utbrett som lägenhetsvarianterna.

Från Sverige tar man sig till Algarve med antingen reguljärflyg som Norwegian, Lufthansa och Swiss Air alternativt med lågprisflygbolaget Ryanair. Som redan nämnts landar alla flyg på Faros flygplats och här tar man sig vidare antingen med förbokad taxi, eller genom att åka buss in till Faro och sedan vidare med tåg till din slutdestination.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay