Den tjeckiska huvudstaden Prag har en häpnadsväckande vacker arkitektur i sin gamla stadsdel, som besöks av mängder av besökare varje år. Här hittar man bland annat det astronomiska uret med sitt magnifika klockspel som bevakas av många varje hel timme. Prag delas i två delar av floden Vltava, som man gärna ser från den vackra Karlsbron.

Priserna i Prag är inte riktigt så låga som de en gång var, det vill säga om man jämför med för 15 år sedan, men upplevs ändå som låga för oss nordbor. Här går det att både äta och dricka gott för en rimlig peng.

Boenden finns i alla prisklasser och det går att bo på lyxiga 5-stjärniga hotell om man så vill till en helt annan kostnad om man jämför med exempelvis London eller New York. Ett av de anrika gamla hotellen är Hotel Paris, som ligger bekvämt centralt i Prag. Det är en byggnad i Jugendstil som bjuder på sköna rum och sviter – samt frukost i restaurangen Sarah Bernhard. Överhuvudtaget finns många vackra och samtidigt prisvärda hotell i absoluta centrum av staden, så det är inte svårt att hitta något som passar.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay