De allra flesta människor vill hitta det bästa priset när de ska köpa något och idag har man mer än någonsin möjligheten till detta, eftersom det finns så många olika sajter där det går att jämföra allt mellan himmel och jord. Självklart gäller det även resor, både flyg och hotell. Förr när man skulle boka hotell fick man lyfta luren och ringa runt, om man inte gick genom en resebyrå (som då i sin tur fick lyfta luren och ringa runt). Numera har man en helt annan möjlighet att både boka och jämföra hotell. Jämförelsen handlar dessutom inte enbart om pris utan också om möjligheten att överhuvudtaget kunna läsa recensioner om olika hotell för att lättare kunna avgöra vilket man ska välja. Det finns som de flesta vet mängder av hotell i världen och enbart att se på färgglada bilder hjälper inte alltid till för att avgöra kvaliteten. Genom sajter som TripAdvisor, eller vissa hotellsökningssajters egna kundomdömen, kan man snabbt och enkelt bilda sig en uppfattning om ett givet hotell.

Prismässigt kan man få betala mycket varierande priser på ett och samma hotellrum. Det listpris som hotellen har på sina tavlor ligger som regel mycket högt och långt ifrån de priser som erbjuds via sajter som hotels.com, booking.com med flera. Med andra ord; res aldrig utan att först ha bokat om du vill undvika obehagliga överraskningar som tömmer reskassan. Eftersom det är så lätt numera att jämföra priser ska man absolut ta den möjligheten. De två främsta jämförelsesajterna för hotellrum heter Momondo och Trivago. Hos Momondo kan du även söka efter det billigaste flyget genom att kombinera olika flygbolag och flighter. Jämförelsesajterna länkar mot de flesta av de etablerade hotellsajterna, ibland även hotellens egna, och listar och presenterar priserna i storleksordning. Mycket lättare än så kan det inte bli att skapa sig en överblick.

Självklart kan man också besöka respektive hotells sida för att hitta erbjudanden. Ibland kan det till och med vara så att hotellet har en lägsta-pris-garanti om man bokar via deras egen webbplats. Detta kan vara väl värt att undersöka. Har man lite skinn på nästan kan man prova att kontakta hotellet och försöka få ett bra pris, särskilt i de fall där det handlar om “sista minuten” om du exempelvis ska resa dagen därpå. Är du medlem i en särskild hotellkedja kan det finnas specialerbjudanden som är riktade enbart till medlemmar, så det kan vara väl värt att överväga tanken att bli medlem.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay