Reser du ofta i arbetet och kanske också privat, men har svårt att komma till ro och sova bra när du bor på hotell? Det är du långt ifrån ensam om. Den nya miljön känns ovan och sängen är annorlunda än den du har hemma. För en del tar det flera nätter innan de landat i det nya rummet och sover bra. Vid det laget är det ofta dags att åka hem igen. Här följer några tips som kan få dig att sova bättre när du bor på hotell.

Avsluta kvällen lugnt

Titta inte på telefonen eller tv som det sista du gör innan det är sovdags. Det gör att tankarna varvar upp sig och du får svårare att komma till ro. Ta istället en promenad efter att du har ätit, om möjligt i naturen. Det behöver inte nödvändigtvis vara en lång promenad utan det viktiga är att du kommer ut och rör på dig. När du kommer in kan du ta en kopp örtte, gärna med kamomill eller lavendel i. Drick teet medan du läser en roman eller en tidning. Undvik deckare, thriller och andra spännande romaner. Med en lugn avslutning på kvällen kommer du lättare ner i varv och det blir lättare att somna.

Om du påverkas av dofter kan du dra nytta av det. Ta med något som påminner dig om hemlukten, som t ex en sovtröja du redan använt ett par nätter hemma och som luktar som hemmasängen. Har du plats i packningen kan du ta med en kudde eller bara ett örngott som du kan borra ner näsan i när du ska sova. Lavendel är lugnande så köp gärna en flaska eterisk lavendelolja eller en tygpåse med torkade lavendelblommor. Ett varmt fotbad med ett par droppar lavendelolja i får både din kropp och ditt sinne att slappna av. Att doft påverkar oss vet både mäklarna och flyttstädningsfirmorna. Anlita gärna en städfirma när du behöver hjälp med Flyttstädning i Skellefteå för att få en fräsch känsla i hemmet.

Mörklägg rummet och spela lugn musik

Hotellrum är ofta ljusa och fräscha och om det får dig att ligga vaken kan du prova att mörklägga rummet. Häng överkastet över fönstret innan du kryper till sängs. Prova gärna att sova med ögonmask. Sov vänd bort från fönstret.

Om du störs av ovana ljud, till exempel om hotellet är lyhört eller om du har en livligt trafikerad gata utanför, kan du ta med öronproppar för att få sova ostört. Tänk bara på att ställa in väckarklockan på en så hög volym att du faktiskt vaknar när det är dags. Lugn musik kan få dig att slappna av innan sänggående så ta gärna med mobilen och eventuellt en liten högtalare. Gör en spellista med lugna favoriter innan du åker hemifrån så behöver du inte ägna kvällen åt att leta upp rätt musik.

Med de här tipsen kommer du att sova i hotellsängen som en prins eller en prinsessa .

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay