Utsidan och entrén på ett hotell är det som möter gästen först. Därför är det extra viktigt att göra ett gott första intryck, vilket man kan ordna på lite olika sätt; med hjälp av imponerande planteringar, uppseendeväckande fasad, snygg och annorlunda design och en pampig entré.

 

Till skillnad mot exempelvis en flygplats, där man gärna avgränsar avgångs- och ankomsthallar från övriga utrymmen, ska en hotellentré helst vara en plats för människor att mötas. Det innebär att entrédesignen är mycket viktig, inte minst när det gäller dörrar och fönster. Gäster och besökare går in och ut hundratals gånger per dag, vilket ställer höga krav på bevarandet av ett behagligt inomhusklimat. Samtidigt måste det vara ett utrymme som känns både rymligt och säkert.

Olika typer av entrédörrar

På det holländska företaget Boonedam.se har man erfarenhet av att leverera olika typer av entrédörrar, bland annat till hotell. Det handlar om såväl skjut- och svängdörrar, men främst så kallade karuselldörrar (eller roterdörrar).

Med en karuselldörr går det att bevara ett skönt inomhusklimat samtidigt som dörren utestänger damm, smuts och buller. Det är positivt med tanke på att många hotell satsat på att skapa en välkomnande och avkopplande atmosfär i hotellentrén. Moderna karuselldörrar signalerar dessutom tillgänglighet, hållbarhet och säkerhet plus att de oftast är snyggt designade. Inte minst viktigt för helhetsintrycket!

Lyxigt i Las Vegas

Två hotellentréer som pryds med karuselldörrar från Boon Edam är bland andra Wynn Las Vegas och Fletcher Hotell Amsterdam. På Wynn i Las Vegas, USA, bor man mycket centralt med närhet till såväl spel och shopping som till The Strip, Madame Tussauds med mera. Hotellets gäster kan också njuta av ett 5-stjärnigt spa och lyxig inredning i form av marmorbadkar, King-size sängar, egyptiska bädd- och badtextilier med mera.

Futuristisk design

Fletcher Hotel i Amsterdam är byggt i futuristisk design, och ligger precis intill motorvägen endast femton minuter från den internationella flygplatsen Schiphol. Hotellet andas verkligen flärd och lyx på alla sätt, med sin SKY Bar & Lounge, SKY Restaurant Pi, hänförande utsikt, fullt utrustade gym etcetera.

Fler snygga hotellentréer

  • At Six – ett designhotell på Brunkebergstorg i Stockholm, som finns med i den prestigefyllda hotellguiden White Guide.
  • Avalon Hotel – ett är feng Shui-certifierat hotell på Kungstorget i Göteborg, där färg, form och arkitektur står i fokus. Även Avalon är med i White Guide.
  • Clarion Hotel Post – det pampiga före detta posthuset som gjorts om till ett av Sveriges vackraste hotell med Petter Stordalen i spetsen. Här snackar vi entré i världsklass!
  • Copperhill Mountain Lodge – ett fjällnära skidhotell med utsikt över Åresjön i Åre, som i flera år harbutsetts till Sveriges bästa skidhotell.
  • Clarion Collection Hotel Planetstaden – ett hemtrevligt och välkomnande hotell i centrala Lund i Skåne, där man kan njuta av värmande kaminer medan man smaskar afternoon sweets.
Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay