Den brittiska landsbygden är i de flesta fall en riktig idyll; full med pittoreska små byar och städer där man gärna stannar till för en “pint” eller varför inte en afternoon tea? Att hyra en bil och köra runt är verkligen att rekommendera och man vänjer sig snart vid det faktum att vänstertrafik råder. Vägarna håller dessutom hög kvalitet i Storbritannien så man kan riktigt komfortabelt fara fram i timmar och uppleva det härliga landskapet. Det är det som är charmen att bila runt i England (ja, att bila runt överallt egentligen); att bara köra runt som man behagar och göra de stopp man själv önskar. Resan startar oftast med en flygresa, där du sedan direkt kan hyra en bil och köra dit du vill.

Alla möjliga varianter av boende finns över hela England, vilket innebär att hotell, bed & breakfast, vandrarhem och lägenheter i alla prisklasser finns representerade. Det är med andra ord inte så särskilt svårt att hitta boende. Ofta kan det vara idé att redan innan resan börjar boka dessa boenden, annars går det bra att göra det längs vägen. Det kan vara lite svårt att veta hur långt man hinner på en dag och därmed lurigt att avgöra var någonstans man ska övernatta. Mycket av det roliga ligger dessutom i det spontana; kommer vi bo på ett hotell i en liten stad inatt, eller blir det möjligen ett medeltida slott ute på landsbygden?

Att bo på ett bed & breakfast är riktigt mysigt och dessa har som regel en riktigt genuin, brittisk känsla. Det känns i de flesta fall som att bo hemma hos en bekant, vilket förstärker känslan ytterligare och gör resan till ett trevligt minne.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay