I dag är det fler och fler som väljer att bli en så kallad digitalnomad. En digitalnomad är en person som har världen som sin arbetsplats och kan arbeta precis var som helst, så länge det finns en internetuppkoppling. I takt med att världen ändras väljer fler och fler att byta ut sin kontorsplats i Stockholm mot något mer lockande, som till exempel en kritvit sandstrand på andra sidan jordklotet. Andra väljer att boka hotell som passar den dagliga budgeten och helt enkelt bo semi-permanent på hotell runtom i världen på olika platser, istället för att ha en permanent bas.

Tack vare friheten att kunna jobba var som helst kan man se världen och bo på hotell medan man tjänar pengar. Månadskostnaden behöver inte bli skyhög, beroende på hur man lägger upp sin budget och vilka typer av boenden man väljer. Som tur är finns det hotell för olika plånböcker, allt från billigare alternativ som täcker basbehovet till mer extravaganta lyxhotell, om man känner för att sätta guldkant på tillvaron. Beroende på hur mycket du tjänar i månaden kan du anpassa ditt boende utefter det. Om du jobbar med marknadsföring eller har en egen blogg eller liknande, kanske du kan få till en bra deal med hotell runtom i världen i utbyte mot ett inlägg där du gör reklam för hotellet i fråga.

Tänk att vakna upp varje morgon på en ny plats och avnjuta en frukost medan du jobbar ett par timmar på din laptop, för att sedan ta en tur i staden eller landsbygden. Kanske ett dopp i poolen innan det är dags att jobba lite till? Visst låter det härligt? Fler och fler företag erbjuder dessutom möjligheten att arbeta på distans så man har verkligen goda chanser att göra drömmen till verklighet. Dagarna då man behövde vara lottomiljonär för att bo semi-permanent på hotell är förbi, nästan alla kan göra det! Allt man behöver är en bra plan, en laptop och ett jobb man kan utföra på distans.

När allt är ordnat kan du börja välja mellan alla de hotell du vill besöka, allt från vackra Storbritannien med dessa ljuvliga landsbygd, till stadspuls i Warszawa eller strandhäng i Algarve. Möjligheterna är oändliga och det är dina egna preferenser och budget som sätter gränserna. Ta kommandot över ditt eget liv och se vilka typer av jobb som finns tillgängliga för just dig. Kanske kan du börja jobba med översättning eller content writing? Denna marknad fullkomligt kokar just nu och erbjuder fantastiska tillfällen att kunna bli en digitalnomad på heltid. Ta chansen och förverkliga dina egna resedrömmar, allt medan du bor på unika hotell och arbetar precis där du själv vill och när du vill.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay