Ett hotell är en anläggning. Men vad exakt gör man på en sådan och vad kan berättas om ämnet?

Grundläggande information om hotell

På ett hotell bor man i ett eller flera rum mot betalning. Ett extra stort och fint rum benämns för svit. Sviterna brukar ofta ha extra fördelar såsom fin vy (exempelvis balkong som vetter mot havet), fri bar, skön säng och andra excesser. Hotell kan ha en väldig variation i antalet rum och vilka faciliteter som finns att tillgå. Några sådana är restaurang, spa, bassäng, gym samt konferensrum med mera. Att bo på ett hotell kan kosta olika mycket beroende på vilken kvalité man vill ha på rummet och ytterligare relevanta faktorer.

Hotellpersonal

Du som hotellägare kan med fördel använda dig av tjänsten Placera Personal för att tillsätta de allra bästa kandidaterna via en betrodd rekryterare. De som jobbar på hotell kan vara receptionister, vaktmästare, piccolos, restaurangpersonal, städare samt andra yrkeskategorier. Vissa av dessa tjänster kräver utbildning medan andra kräver att man ska vara socialt inriktad och gärna vara flerspråkig. När man driver ett hotell får man räkna med att det ofta kommer långväga gäster, inte minst i Stockholm.

Hur gammal måste man vara för att bo på hotell?

För att boka ett rum i eget namn måste man i normalfallen vara myndig, det vill säga 18 år. Det beror på att man som myndig får ingå avtal, du ingår ett köpeavtal där du förbinder dig till hotellets regler och avgifter och i utbyte får du stanna i ett eller flera rum beroende på avtalet. Många bokningstjänster idag tillhandahåller möjligheten att boka hotellrum via dem, du betalar alltså inte direkt till hotellet utan till mellanhanden.

Vissa hotell sätter individuella åldersgränser såsom 20, 23, 25 eller 30 år fyllda för att få boka rum i eget namn. Är man under dessa åldersgränser får man endast bo på hotellet om man står under en vuxens (äldre än vad man själv är) tillsyn och ansvar, ofta i egenskap av barn till sina föräldrar.

Alternativ till hotell

Om man på vintern eller någon varmare årstid inte vill bo i ett tält istället för på ett hotell så finns andra alternativ. Det vanligaste bör vara motell som i sin ursprungliga innebörd stod för ett enklare hotell invid trafikerade vägar. Man kan också bo på så kallade campingställen som ofta finns på landsbygden eller i mindre orter. Där kan man bo i såväl medhavd husvagn/husbil som i stugor.

Hotellfrukost

Många som bor på hotell suktar efter en bra frukost efter en god natts sömn. Hotellfrukostar brukar bjuda på det mesta, och man kan äta både nyttigt och lite onyttigare. Utomlands är det vanligt att bo på hotell som erbjuder all-inclusive, det vill säga man får mat och dryck utan att behöva betala extra. Många resebolag erbjuder paketpriser där flygningen + transfern + hotellvistelsen ingår och ibland även kringaktiviteter.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay