Reser man mycket, i tjänsten eller privat, kommer man märka att alla flighter inte går mitt på dagen utan med stor spridning över dygnet. Ibland ska man med ett flyg som går mycket tidigt, nästan mitt i natten, och ibland riktigt sent på kvällen. I vissa fall kan det därför vara skönt att sova en natt på hotell alldeles bredvid – eller i anslutning till – flygplatsen för att kunna vakna utvilad inför dagens övningar.

Hotell vid flygplatser är långt ifrån något nytt fenomen, men det blir allt vanligare världen runt. Detta helt enkelt eftersom det finns ett behov. Att övernatta vid flyget gäller både vid utresa och hemresa; trots att man reser hemifrån mitt på dagen kanske man ankommer sitt resmål ganska sent. Har man då en bit kvar till sin slutdestination kan det vara vettigt att kosta på sig en övernattning, särskilt om man reser med små barn.

Från hotellet kan man ofta ta sig till fots direkt till terminalen dagen därpå, vilket förstås är otroligt skönt. De allra flesta hotellkedjorna finns representerade på de större flygplatserna i världen, så det är i regel lätt att hitta något som passar. Man bör dock vara beredd på att boka i god tid eftersom rummen kan ta slut fort.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay