Stockholm är inte helt oväntat Sveriges utgångspunkt för många olika resmål, både inom landet och utomlands. Flyg mellan Stockholm och Ängelholm t.ex tar endast lite mer än en timme med SAS flygbolag och

Luleå kan nås på 1 timme och 20 minuter med Norwegian.

Vill man åka utomlands kan man välja mellan i princip alla jordens hör. Det går både direktflyg och anknytningsflyg till ett stort antal länder. Ibland kan man behöva vara på plats riktigt tidigt inför sitt flyg och då kan det vara skönt att övernatta dagen innan i Stockholm. Man tänker då kanske inte främst på lyx och flärd när man bokar boende utan önskar ett mer prisvärt alternativ.

Har man inget emot att dela rum med främmande människor är hostel ett mycket prisvärt alternativ. Där kan man hyra en säng i sovsal för en billig peng alternativt boka ett enkelt litet privatrum, som finns på vissa hostel. Oftast delas badrum och toalett med övriga gäster. Acco Hostel är ett exempel på ett sådant prisvärt boende i stadsdelen Södermalm.

Bed and Breakfast är ett annat alternativ med delade badrum men eget privat rum och billigare än hotell. 15 km från Stockholm-Bromma flygplats ligger Farsta Bed and Breakfast som är ett mycket prisvärt alternativ för en natts logi. 3 km från Stockholms centralstation i en park ligger Bellevue Stockholm. Ett mysigt Bed and Breakfast inhyst i en vacker 1700-talsbyggnad som har nära till både Vasastans utbud av barer och restauranger samt Stureplans nattliv.

Vill man vara lite mer privat med eget rum och tillhörande badrum är hotell ett bättre alternativ. Kostnaden blir högre men kan vara värt det beroende på vad man prioriterar. Clarion Hotel Sign ligger endast 400 meter från Arlanda Express-terminalen och erbjuder dessutom både pool och Spa/hälsocenter för en överkomlig slant. Hotell Äppelviken, som är beläget endast 10 minuters bilresa från stadens centrum och ca 3 km från Bromma flygplats, bjuder på flärd i en elegant gammal byggnad från 1950-talet och en liten privat trädgård för avkoppling. Här finns rum med både delat och eget badrum att boka.

Känner man sig lite äventyrlig och vill börja semestern med något unikt i boendeväg kan man boka en hytt på någon av Stockholms fina hotellbåtar. Loginn Hotel ligger vid Söder Mälarstrand i centrala Stockholm, erbjuder privat badrum till alla hytter och två barer. Det är fräscht och fint inrett med antika möbler. Mälardrottningen Yacht Hotel & Restaurant är ett lite dyrare alternativ som ligger förtöjd vid Riddarholmen intill Gamla stan och Stockholms centralstation kan nås på 10 minuters promenad. Här erbjuds inglasad restaurang med öppen terrass och en bar belägen i den gamla styrhytten.

Det finns en del att välja mellan beroende på vad man förväntar sig av övernattningen och hur mycket pengar man är beredd att spendera för en natt. Möjligheterna är egentligen oändliga och detta är bara ett axplock av de mest prisvärda alternativen.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay