Den ungerska huvudstaden Budapest har mycket att erbjuda i form av kultur, shopping och vackra byggnader. Staden ligger vackert vid Donau och har en mycket lång historia; det är en gammal stad vilket märks på den imponerande arkitekturen som kan ses överallt. Här i Budapest ligger prisnivån fortfarande på en angenäm nivå för oss från Norden. Det märks inte bara på varor i butikerna utan också på hotellpriserna, som ger besökaren möjligheter att bo bra till en rimlig kostnad.

Budapest har i huvudsak två olika delar; Buda och Pest som delas av Donau. Det är i Pest som de allra flesta hotell finns, eftersom det är den här delen som räknas som “city”. Dock finns det en hel del olika varianter av boende även på Buda-sidan, där ett exempel är det gamla anrika SPA-hotellet Gellert, som förutom att vara ståtlig byggnad också bjuder in till ett klassiskt romerskt bad.

På Pest-sidan finns de flesta av de vanliga hotellkedjorna representerade; här finns stiliga lyxhotell blandat med enklare boenden som exempelvis vandrarhem och liknande. För en relativt billig peng kan man hitta ett riktigt fint boende och det går alltid att finna olika erbjudanden på hotellens egna sajter.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay