Som de allra flesta som ska resa till London snart inser, precis som de som varit där, är att det mesta är dyrare än i resten av Storbritannien. London är en riktig världsstad bland ganska få av sitt slag och priserna reflekteras verkligen av det. Detta märker man inte minst på kostnaden för boende; det är lite trixigt att hitta hotell till bra priser och man får definitivt inte så mycket för pengarna som man får i de flesta andra städer. Med andra ord får man till att börja med inse att man inte kommer hitta ett lyxigt hotell i centrala London för tusenlappen per natt. Ett första tips är att boka ett hotell i utkanten av staden om man vill komma ner i pris, eller om man önskar ett bättre hotell som kostar mindre, helt enkelt på grund av det “sämre” läget. Det är absolut inga problem att ta sig in till city; tunnelbanan går en bra bit utanför stan och det finns mängder med busslinjer om man inte hellre föredrar att ta en taxi eller en Uber. Genom att bo utanför cityområdet har man också bättre möjlighet att få parkering om man kommer med bil.

Dock är det många som vill bo i de centrala delarna av London, särskilt de som stannar några få dagar (exempelvis över en weekend) och därför inte vill lägga så mycket onödig tid på transporter. Då kan det vara skönt och tidsbesparande att bo i cityområdet. Att transportera sig runt i London på olika sätt kommer man dock aldrig undan; London är en mycket stor stad där det i princip inte är möjligt att promenera från ena ytterkanten av city till den andra. Hur som helst blir resorna avgjort kortare av att hitta ett boende i de centrala delarna av staden.

Är man duktig på att leta på olika hotellsajter och jämförelsesajter för hotellsökning kan man hitta riktigt bra erbjudanden. Det finns också några kedjor som har en lågprisprofil och där man kan bo till en rimlig peng. Dessa är exempelvis Ibis, Holiday Inn Express och Premier Inn. Här bor man förvisso enkelt, men rent och fräscht. Det finns också många privatägda mindre hotell i alla delar av staden, samt mindre kedjor. Standarden på hotell i London, ja i hela Storbritannien för övrigt, är lägre än på hotell i de skandinaviska länderna. Räkna med att “dra bort” en stjärna från klassificeringen, där ett 4-stjärnigt hotell i London kanske motsvarar ett 3-stjärnigt i Sverige.

Ett tips när du ska välja hotell i London är att läsa recensioner på exempelvis Tripadvisor, för att se vad andra tycker om olika hotell. Här kan du snabbt få reda på vissa hotell som du ska undvika och vilka som kan vara värda att överväga för din resa.

Author sophia
Published
Categories Hotell
youplay